Dit onderzoek gaat over hoe we beter voor de natuur en elkaar kunnen zorgen. We zien dat mensen steeds verder van de natuur af komen te staan. Dit leidt tot te veel consumptie en het uitputten van natuurlijke hulpbronnen. Daarom is het belangrijk om anders te kijken naar hoe bedrijven werken en hoe we studenten opleiden binnen de beroepsopleidingen.

Praktijkopleidingen spelen hierin een grote rol. Ze moeten nieuwe manieren vinden om studenten te leren hoe bedrijven duurzaam en in balans met de natuur kunnen werken. Nu ligt de focus vaak nog op traditionele manieren van denken, waarin economische groei belangrijker is dan duurzaamheid. Dit onderzoek wil daar verandering in brengen.

Het doel is om een nieuwe onderwijsaanpak te ontwikkelen die studenten helpt zich meer verbonden te voelen met de natuur en met anderen. Zo kunnen ze in de toekomst bedrijven helpen duurzamer en zorgzamer te werken. Het onderzoek kijkt naar wat er nu gebeurt in het onderwijs, welke obstakels er zijn en hoe we met ecologisch onderwijs deze verandering kunnen maken. Uiteindelijk zal ook worden onderzocht welke effecten deze nieuwe aanpak heeft op studenten en hun manier van denken.

Doelgroep

De resultaten van het onderzoek zullen helpen om praktische strategieën te ontwikkelen om CWN in beroepsopleidingen te integreren. Dit zal zowel het denken over duurzaamheid in het onderwijs als de manier waarop het wordt toegepast op beroepsopleidingen verbeteren.

Looptijd

September 2024 – Augustus 2028

Team

PhD-Kandidaat: Ananda Wyss, Universiteit van Wageningen

Promotieteam
Promotor: Prof. Dr. Ir. Arjen E.J. Wals, Universiteit van Wageningen
Co-Promotoren: Prof. Dr. Michael von Kutzschenbach, Institute of Management, FHNW, en Assoc. Prof. Dr. Bas van den Berg, Center of Expertise Mission Zero, De Haagse Hogeschool.

Contact

Dr. Bas van den Berg
b.vandenberg@hhs.nl