HeLiUS – Healthy Living in Utrecht after (minor) Stroke
Het merendeel van de mensen die een lichte beroerte heeft doorgemaakt, gaat vanuit het ziekenhuis meteen door naar huis. Het revalideren verloopt via de eerstelijnszorg en het is voor hen vaak niet duidelijk waar ze...
Centre of Expertise Health Innovation
Het merendeel van de mensen die een lichte beroerte heeft doorgemaakt, gaat vanuit het ziekenhuis meteen door naar huis. Het revalideren verloopt via de eerstelijnszorg en het is voor hen vaak niet duidelijk waar ze terechtkunnen met hun vragen. Ook kan de kans op een tweede beroerte vaak verminderd worden wanneer de leefstijl verbeterd wordt, maar hier wordt meestal onvoldoende in begeleid.
Doel
Dit project focust op een multidisciplinaire aanpak die de samenwerking tussen professionals verbetert. Zo zal er een heldere infrastructuur (zorgpad) ontstaan voor mensen na een beroerte. Ook wordt er gewerkt aan een digitale omgeving voor professionals die de samenwerking kan ondersteunen.
Samenwerking met MNNU
Het project wil in Utrecht de zorg en ondersteuning verbeteren voor mensen die een beroerte hebben gehad. Hiervoor wordt samengewerkt met het MNNU, wat staat voor Multidisciplinair NAH Netwerk Utrecht. Het MNNU is een multidisciplinaire keten met gespecialiseerde zorgverleners die zorg biedt aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).
Duur
Dit project loop van eind 2022 tot en met eind 2025.
In de media
In juni 2023 schreef MNNU (Multidisciplinair NAH netwerk Utrecht) een artikel over het Helius project.
Team
Voor dit onderzoek werkt het lectoraat Relationele Zorg van De Haagse Hogeschool samen met vier verschillende research groups van Hogeschool Utrecht:
- Research group Lifestyle and Health
- Research group Speech and Language Therapy: Participation through communication
- Research group Innovations in Preventive Care
- Research group Participation, Care and Support
Meer informatie
Op de website van ZonMW wordt dit project ook beschreven.
Contact
Yvonne van Zaalen ([email protected]).