Doel van het project

Brains 4 Buildings is een meerjarenprogramma dat gericht is op de ontwikkeling van methoden om big data van slimme meters, gebouwbeheersystemen en het Internet of Things te benutten. Met deze methode verminderen we het energieverbruik, verhogen we het comfort, spelen we flexibel in op het gedrag van gebruikers en het lokale energieaanbod en de energievraag en te besparen op de onderhoudskosten van installaties. Kortom, met het Brains for Buildings programma ontwikkelen we dynamische en statische methoden voor de beoordeling van energieflexibiliteit van gebouwen. 

Lees hier meer. 

Doelgroep

Het doel van het THUAS-onderzoeksproject "Brains for Buildings" is het ontwikkelen van dynamische en statische methoden voor het beoordelen van de energie-flexibiliteit van gebouwen. Het THUAS-onderzoeksproject "Brains for Buildings" is nuttig voor verschillende belanghebbenden, waaronder faciliteitsmanagers, gebouweneigenaren en -beheerders, evenals regelgevers.

Aanpak

De methode om de energieflexibiliteit van gebouwen dynamisch te beoordelen maakt gebruik van computermodellen die zijn ontwikkeld met open-source software en open-source bibliotheken. Het doel van deze methode is om ontwerp- en regeladviezen te genereren om de energieflexibiliteit van gebouwen te vergroten.

De methode die is ontwikkeld om de energieflexibiliteit statisch te beoordelen, maakt gebruik van de informatie die is geregistreerd in het Energielabel rapport. Dit deel van het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Looptijd

Brain for Buildings is een meerjarig project lopend van 2021-2025.

Financiering

RVO, Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie 

Resultaten

https://brains4buildings.org/results/

Publications

  • Dols and T.B. Salcedo Rahola, "From energy flexibility to design choice," 2023 Future Energy Solutions, Vaasa, Finland, doi: 10.1109/FES57669.2023.10182994
  • S. Boogaard, D. Cheung and T. B. Salcedo Rahola, "Building energy flexibility assessment with static data," 2023 Future Energy Solutions, Vaasa, Finland, doi: 10.1109/FES57669.2023.10183044

Samenwerking

TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Haagse Hogeschool, Avans Hogeschool, Air-teq, Almende, APTA Technologies, Art Energy, BAM Energy Systems, Building G100, ChessWise, Cloud Energy Optimizer, Deerns, DGBC, DWA, DYSECO, FHI, FME/VLA, Heroes, Kropman, Kuijpers, NEN, O-Nexus, OfficeVitae, Peutz, Philips Real Estate, Renor, Rijksvastgoedbedrijf, Royal HaskoningDHV, Sensing360, Simaxx, Spectral, Strukton, SystemAir, Unica, W/E adviseurs, WOI. 

Team

Baldiri Salcedo, Arie Taal, Frans Joosstens, Gide de Ruijter

Contact

Associate Lector Baldiri Salcedo t.b.salcedorahola@hhs.nl