Het doel van het project is om ziekte en bederf van tuinbouwgroenten in de glastuinbouw te minimaliseren met behulp van sensortechnologie en data intelligence.
De Nederlandse glastuinbouw is wereldwijd koploper in duurzame innovaties. In vergelijking met andere landen is de ecologische footprint laag en nieuwe technologieën bieden kansen om teelt nog beter te verduurzamen.
In het landelijke project Predictive maintenance for Very effective asset management (PrimaVera) onderzoeken we hoe we met big data algoritmen kunnen maken die voorspellen wanneer kapitaalgoederen onderhoud nodig hebben.
Het Medical Delta Living Lab Vitality Innovation & Technology (VIT) for Life richt zich op het bevorderen van de vitaliteit van mensen met (een verhoogd risico op) leefstijl gerelateerde gezondheidsklachten.
Platformbedrijven zijn sinds 2023 verplicht om gegevens van aanbieders te delen met de Belastingdienst. Het lectoraat Platformeconomie van De Haagse Hogeschool onderzocht de gevolgen van deze regelgeving.
Nederland voorbereiden op de gevolgen van de klimaatverandering
Het lectoraat Smart Sensor Systems draagt bij aan het kennisprogramma Klimaatadaptatie van Rijkswaterstaat. Het doel: risico’s door omvallende bomen voorspellen en voorkomen met behulp van geavanceerde sensortechnologie.
ExpACT richt zich op het ontwikkelen van strategieën om de blootstelling aan vervuilende stoffen in de lucht te verminderen, met behulp van innovatieve technologieën en een open dialoog tussen belanghebbenden.
MeLiDos: Meetinfrastructuur ontwikkelen voor invloed dag- en kunstlicht
Licht heeft invloed op hoe we ons voelen, maar hoe groot is die invloed precies? In MeLiDos werken we aan een methode om de effecten van dag- en kunstlicht op mensen in kaart te brengen.
In SPRONG GROUNDED werken De Haagse Hogeschool en Saxion Hogeschool intensief en langdurig samen om de impact van onze omgeving, zowel boven als onder de grond, op ons welzijn te onderzoeken en te begrijpen.