Langer zelfstandig wonen door hulpmiddelen (AW Technologie voor Thuis)
Hulpmiddelen zijn van groot belang om de zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en de deelname aan de maatschappij van de gebruikers te ondersteunen en verbeteren.
Als iemand kanker krijgt moeten er allerlei beslissingen genomen worden over de behandeling. Soms is er geen beste keuze en kunnen de voor- en nadelen van een behandeling per patiënt verschillen.
Troostwijs: De wijsheid van troostrijke ervaringen
Om zorgprofessionals beter rond het thema troost te kunnen opleiden, is het project Troostwijs gestart. In dit project worden troostrijke ervaringen uit het leven van ouderen verzameld.
HeLiUS – Healthy Living in Utrecht after (minor) Stroke
Het merendeel van de mensen die een lichte beroerte heeft doorgemaakt, gaat vanuit het ziekenhuis meteen door naar huis. Het revalideren verloopt via de eerstelijnszorg en het is voor hen vaak niet duidelijk waar ze...
In dit project wordt gekeken hoe paramedici, (netwerk)zorgorganisaties en/of beleidsmedewerkers geholpen kunnen worden bij het uitrollen en opschalen van paramedische interventies met substitutie- en preventiepotentieel.
Simuleren van authentieke situaties tijdens het onderwijs ligt voor de hand, maar oefenmaterialen zijn vaak niet representatief voor de praktijk. Dit project richt zich op het ontwikkelen van simulatie-sleeves met oedeem...
Studenten Huidtherapie en Verpleegkunde ervaren tijdens hun stages, dat ze in het vakonderwijs op de hogeschool onvoldoende worden voorbereid op de praktijk.
De Haagse Hogeschool, het LUMC en de Universiteit Leiden willen zorgprofessionals helpen bij het in gang zetten van gedragsverandering bij burgers, zodat zij gezonder gaan leven en minder snel ziek worden.