Heb je een vraag?

We helpen graag!

Iets voor jou?

Je kunt overal een manager voor aanstellen, maar cruciaal is een goede manager van de managers. Ben jij degene die het overzicht bewaart en de processen bewaakt, die de organisatie tot in de puntjes kent en de managers aanstuurt?

Schrijf je dan nu in voor de master Integrale Bedrijfsvoering. Een uniek traject waarmee jij je ontwikkelt tot manager en adviseur van de toekomst. Jij wordt een bruggenbouwer die mensen en afdelingen verbindt en processen met gerichte vernieuwingsdrang vereenvoudigt. Dankzij deze master weet jij straks alles over Integrale Bedrijfsvoering en hoe je ondersteunende diensten optimaal laat samenwerken. Jij staat garant voor de efficiëntie, slagkracht en duurzaamheid van de organisatie, een spilfunctie waar grote behoefte aan is bij bedrijven en instellingen.

Uniek in Nederland: als eerste instelling voor hoger onderwijs biedt De Haagse Hogeschool een master Integrale Bedrijfsvoering aan. Met een brede scope en een scherpe focus, praktijkgericht en opdrachtgestuurd. Je ontwikkelt je academische en professionele vaardigheden, leert evenwicht te brengen in mensen, diensten en processen. Hoe geef je instrumenten, systemen en regelingen vorm en zet je die in om de samenhang binnen de organisatie te vergroten? Hoe verlies je het individu niet uit het oog ondanks de oprukkende digitalisering, want een goed functionerende organisatie moet het in de eerste plaats hebben van de mensen. Bij Integrale Bedrijfsvoering leer je hoe je een organisatie ontwikkelt, bestuurt en vernieuwt, om zo de doelstellingen te realiseren en de vitaliteit te waarborgen. Van zowel de organisatie als haar medewerkers, want het een kan niet zonder het ander. Zo draag jij bij aan het welzijn van de mensen en de duurzaamheid van de organisatie.

Beluister de MIB-podcasts hier.
Bekijk de introductievideo hier.
Bekijk hier de Master Integrale Bedrijfsvoering voltijd.  

Alles over toelating en aanmelden

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Instroomadvies

De master Integrale Bedrijfsvoering sluit het beste aan op een hbo-bachelor in het economisch domein, een ICT-opleiding of een opleiding Technische Bedrijfskunde, maar ook met andere bacheloropleidingen ben je toelaatbaar. Wil je deze opleiding volgen, meld je dan aan via Studielink.

 

Intakegesprek

We starten met een intakegesprek

Na je aanmelding nodigen we je uit voor een intakegesprek met een docent van de opleiding. Ter voorbereiding van dit gesprek vragen we je de MIB-podcasts te beluisteren, en een C.V. en motivatiebrief op te sturen. Het doel van het gesprek is te achterhalen of er een match is tussen jou en de opleiding. We willen graag van je weten wat jou motiveert om deze opleiding te starten en wat je verwachtingen zijn. Ook zijn we benieuwd of het masterniveau van deze opleiding bij je past. Er wordt bijvoorbeeld behoorlijk wat van je verwacht aan zelfsturing in deze opleiding. En natuurlijk is er voor jou ook alle gelegenheid om vragen aan ons te stellen. Kortom, we kijken of jij bij de opleiding past en de opleiding bij jou.

De uitkomst van het gesprek kan zijn dat we beiden positief zijn. Als er twijfels zijn, dan bespreken we die met elkaar. We kunnen je dan adviseren niet van start te gaan. Maar let op, dit is een advies. Je beslist uiteindelijk zelf of je je aanmelding handhaaft of annuleert.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 4

Beroepsperspectief

Met je Master of Science Integrale Bedrijfsvoering op zak ben je in trek bij een breed scala aan organisaties. Of het nu een overheidsinstelling, onderneming of non-profit is: jij hebt de banen voor het uitkiezen, want met jouw totaalpakket en integrale visie geld jij als de sterkste schakel. Met flexibiliteit en vindingrijkheid weet je vastgeroeste patronen te doorbreken en organisaties te kantelen, zodat de medewerkers zich op hun plek voelen en de resultaten verbeteren. Jij wordt de verbinder die met helikoptervisie over de grenzen heen kijkt en complexe processen aan elkaar knoopt. Stimuleren om te integreren, omdat alleen dan een gestroomlijnde organisatie ontstaat. Jij bent de verandermanager, de adviseur van de toekomst met oog voor de menselijke maat. 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze deeltijd masteropleiding start in september.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO):

  • Officiële opleidingsnaam: Integrale Bedrijfsvoering
  • Officiële internationale naam: Integrated Business Support
  • Opleidingscode (Isat): 49398
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplek of werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!

Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.