Iets voor jou?
Wil je leren hoe je anderen kunt ondersteunen in hun ontwikkeling met coachende gesprekstechnieken en -vaardigheden? De mastermodule Coachende Gesprekstechnieken biedt je een praktijkgerichte training, waarbij je de essentiële basisvaardigheden en technieken voor effectieve coach- en begeleidingsgesprekken leert. Denk hierbij aan het stellen van de juiste vragen, actief luisteren en het constructief geven van feedback.
Alles over toelating en aanmelden
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot deze module heb je werk- en denkniveau op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen wijken we hiervan af. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.
Aanmelden, hoe doe je dat?
Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Kosten en startdata
Wat kost de module?
Startdatum | 18 februari 2025 |
Kosten* | € 2.990 |
Boekengeld | € 200 |
* Over deze module hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
**Wanneer de module in één keer wordt betaald is dit voordeliger dan wanneer je ervoor kiest deze in termijnen te betalen.
Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Waarom deze module?
Je wilt bewust worden van je eigen houding en leren jezelf in te zetten als een instrument om anderen te helpen groeien. Tijdens deze mastermodule ontwikkel je oog voor de context en leer je om te gaan met uitdagende gesprekken. Bovendien krijg je inzicht in het stapsgewijs doorlopen van een coachtraject, van het maken van duidelijke afspraken tot de afronding van een traject.
De mastermodule Coachende Gesprekstechnieken is geschikt voor managers, HR business partners, talent managers, docenten, coaches, consultants, adviseurs en alle andere beroepen waar je anderen helpt of begeleid in hun ondersteuning.
De mastermodule is geaccrediteerd op niveau 7 (master) door de NVAO.
Inhoud van de module
Wat ga je doen?
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro krijg je aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
Inhoud
Tijdens de mastermodule Coachende Gesprekstechnieken pas je de geleerde vaardigheden direct toe in je eigen praktijk en oefen je met coachgesprekken. Met je docenten en medestudenten werk je interactief samen in een digitale leeromgeving. Je ontvangt begeleiding en feedback via intervisie, waardoor je vol vertrouwen de gesprekken kunt voeren na afronding van de training.
In de opleiding vinden wij het belangrijk om het gehele mensbeeld te betrekken, dus het hoofd, hart en handen. Kwaliteit leveren we door te werken vanuit een wetenschappelijke basis (evidence based), waarbij degelijkheid, methodisch werken, reflectie en praktijkgericht onderzoek de bouwstenen van de opleiding vormen.
De nadruk ligt op praktische toepassing en het verbeteren van je vaardigheden. Veel oefeningen vinden zowel binnen als buiten de lessen plaats, waardoor je zelfvertrouwen in gespreksvoering wordt vergroot. Er is een interactieve samenwerking met docenten en medestudenten, ondersteund door een digitale leeromgeving met lesmateriaal, video's en oefeningen. Belangrijke waarden zoals diversiteit en inclusie worden sterk benadrukt in de opleiding van de Haagse Hogeschool Pro.
Deze mastermodule is in te brengen in vervolgopleidingen tot gecertificeerd Individueel Coach of Team Coach aan de Haagse Hogeschool, waarbij je vrijstelling voor deze module krijgt. Ook is de module als vrijstelling in te brengen bij de Master Organisatie Coaching.
Jouw tijdsinvestering
De lesdagen van deze opleiding vinden plaats op maandag tussen 9.30 en 16.30 uur. Verder is er 3 avonden intervisie op maandag tussen 17.30 en 19.30 uur.
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Certificaat
Wanneer je de mastermodule Coachende Gesprekstechnieken succesvol hebt afgerond:
- voer je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden coachende gesprekken;
- ben je je bewust van je eigen grondhouding en het effect dat dit heeft in gesprekken;
- ken je de theorie van coaching en het verschil met andere begeleidingsvormen;
- weet je hoe je stapsgewijs een coachtraject doorloopt, van het maken van duidelijke afspraken tot de afronding van het traject;
- erken je lastige gesprekssituaties en weet je hoe je hiermee moet omgaan;
- ben je je bewust van de invloed van context en het systeem waarin je coacht;
- leer je om de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling en het leerproces bij de ander te laten;
- krijg je een waardevol certificaat van deelname van De Haagse Hogeschool;
- kan je deze module inbrengen als vrijstelling bij de post-hbo opleidingen Individuele Coaching en Teamcoaching van de Haagse Hogeschool;
- kan je deze module inbrengen als vrijstelling bij de Master Organisatie Coaching van De Haagse Hogeschool.
Hulp bij studiekeuze
We helpen je graag de juiste keuze maken
Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.
Hulp tijdens je studie
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!