Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Heb of krijg jij in je werk te maken met robotisering, en wil je daar meer over weten? 

In 4 weken doe je de essentiële kennis en vaardigheden op in te schatten wat de kansen zijn voor robotica binnen projecten in de industrie. 

Je leert werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je leert de basisprincipes van robotica kennen aan de hand van het zélf in elkaar zetten en werkend krijgen van een rijdende robot! Alle onderdelen hiervoor krijg je toegestuurd. Tijdens de masterclass begeleiden we je met het bouwen en laten bewegen van de zelfbouwrobot, en het inzetten van de robot in de ‘echte wereld’ door het rijden met sensor. Je leert over algoritmes, coördinatenstelsels en verschillende vormen van waarneming. Ook komen de meest actuele technieken en sensoren aan bod. Kortom: je krijgt vanuit de praktijk van het bouwen en besturen van een robot inzicht in de belangrijkste concepten en principes binnen het werkveld van robotica. De masterclass levert je het ‘Hands-on met Robots’ certificaat van De Haagse Hogeschool. 

Online en flexibel 

Deze masterclass is volledig online. Elke week bestaat uit een combinatie van online lessen en thuiswerkopdrachten, ondersteund door de docent via een online forum. Er is ook iedere week een live videocollege waarin onder meer de industriële robots in de werkplaats van De Haagse Hogeschool worden gedemonstreerd. Er is dan ook ruimte voor vragen rondom het werkend krijgen van je robot en de principes hierachter. De online lessen volg je binnen de handige online leeromgeving van de TU Delft en kun je doen wanneer het jou die week uitkomt.

Voor jou? 

Deze masterclass past helemaal bij jou wanneer je: 

  • als professional in aanraking (gaat) komen met robotica op de werkvloer; 
  • professional bent in projectmanagement, installatietechniek, elektrotechniek, toeleverende bouwwereld en werktuigbouwkunde; 
  • (aankomende) student bent die zich wil oriënteren op het robotica werkveld en de robotica-opleidingen; 
  • docent vo/vmbo/mbo/hbo bent binnen het technisch werkveld die meer inzicht wil hebben in robotica in de industrie; 
  • een denk- en werkniveau hebt op vmbo-, havo- of mbo-niveau hebt.  

Twijfel je of deze masterclass bij jou past? Bespreek het met een van onze docenten. Neem contact op via robotica101@hhs.nl

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen voor deze masterclass. De masterclass is specifiek ontwikkeld voor professionals die in hun beroepspraktijk in aanraking (gaan) komen met robotisering en zich hierin willen verdiepen. En (aankomende) studenten die inzicht willen krijgen in het robotica werkveld en opleidingen hiervoor. We verwachten geen voorkennis op het gebied van programmeren. Voor mensen die wel kunnen programmeren biedt de masterclass voldoende uitdaging.

 

Aanmelden, hoe doe je dat?

In verband met het gereedmaken en opsturen van de robotpakketten is de inschrijving beperkt en sluit 1 week voor de startdatum. Meld je daarom op tijd aan om je te verzekeren van een plek in de masterclass. Aanmelding en betaling verloopt via het Faculteitsbureau Technologie, Innovatie & Samenleving. Stuur een e-mail naar robotica101@hhs.nl met je gegevens.

Contact

Heb je vragen over je aanmelding of wil je deze aanpassen? Neem dan contact op met robotica101@hhs.nl. Bekijk hier de Inschrijfvoorwaarden 

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Waarom deze opleiding? 

  • Je wilt ontdekken waar de kansen van industriële robots liggen. 
  • Je wilt vanuit de praktijk inzicht krijgen in de basisprincipes; zelf aan de slag dus! 
  • Je wilt inzicht krijgen in het werkveld van robotica, de rol van een systeem integrator en robotingenieur. 
  • Je wilt je licht opsteken bij deskundige docenten van De Haagse Hogeschool. 
  • Je wilt het ‘Hands-on met Robots’ certificaat van De Haagse Hogeschool behalen. 

Inhoud van de module

Wat ga je doen?

Week 1 t/m 4
Eindopdracht
Werkvormen

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kosten

Wat kost de module?

Kosten*€ 400 incl. zelfbouwrobot 

*Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

4

weken

2-3

uur per week online lessen / thuiswerk opdrachten

4

uur per week (totaal)

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Certificaat

Na deze masterclass kun je inschatten wat de kansen zijn voor robotica binnen projecten in de industrie. Je kunt werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je hebt inzicht in de belangrijkste concepten en principes binnen het werkveld van robotica. En je hebt zelf een robot in elkaar gezet! 

Bij het succesvol afronden van deze masterclass behaal je het certificaat van afronding van De Haagse Hogeschool Pro. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.