Iets voor jou?
Wil je leren hoe je vormgeeft aan organisatieontwikkeling in je eigen organisatie of die van je opdrachtgever?
In deze mastermodule leer je over ontwerpprincipes en hoe je gebruik kunt maken van design thinking, actie onderzoek en appreciative inquiry bij het vormgeven van leer- en ontwikkeltrajecten met alle stakeholders.
Alles over toelating en aanmelden
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot de module organisatieonderzoek dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.
Aanmelden, hoe doe je dat?
Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan:
- Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
- Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten. Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
- Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding.
- Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen.
Uitspraken over je toelating
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Kosten en startdata
Wat kost de module?
Startdatum | 8 december 2025 |
Kosten* | € 4.195 |
Boekengeld | € 200 |
*Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.
Inhoud van de module
Wat ga je doen?
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Jouw tijdsinvestering
De lesdagen voor deze opleiding vinden plaats op maandag en dinsdag tussen 9.30 en 17.00 uur (9 en 10 dec, 6 en 7 jan, 3 en 4 feb). Verder zijn er 4 Online Learning Communities op maandag van 14.00 en 16.30 uur (16 dec, 20 jan, 10 feb en 3 mrt)
Praktische info
Wat moet je verder nog weten?
Certificaat
Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:
- ga je met meer zelfvertrouwen en met de juiste vaardigheden het gezamenlijke proces van vormgeving aan organisatieontwikkeling in;
- ken je de theorie en methoden van organisatieontwikkeling;
- kun je op organisatieniveau als organisatiecoach een gedegen bijdrage leveren aan het vormgeven aan het organisatieontwikkeltraject en adviseren over de te nemen vervolgstappen;
- ben je binnen jouw organisatie een deskundige gesprekspartner en coach op het gebied van complexe organisatievraagstukken;
- krijg je een waardevol deelnamecertificaat van De Haagse Hogeschool;
- kan je de module verzilveren als microcredential;
- kan je deze module inbrengen (als vrijstelling) en doorstuderen naar een volwaardige Master of gecertificeerde Post HBO opleiding Organisatie Coaching
Hulp bij studiekeuze
We helpen je graag de juiste keuze maken
Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.
Hulp tijdens je studie
Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.
Toch op zoek naar een andere opleiding?
Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!