De toekomst van AI
Kunstmatige intelligentie (AI), wat moet je ermee? Een vraag die veel mensen bezighoudt, ook binnen het hbo. De Haagse Hogeschool wil de kansen en uitdagingen die AI biedt, onderzoeken en benutten waarbij we ons focussen op ethiek, inclusiviteit en maatschappelijke impact. Ons uitgangspunt daarbij is: AI moet toegankelijk zijn voor iedereen.
AI in ons onderwijs
Kunstmatige intelligentie verandert de manier waarop we werken, leren en leven. De Haagse Hogeschool speelt daar zo adequaat mogelijk op in. Wij hebben opleidingen en (omscholings)programma’s ontwikkeld op het gebied van AI. Daarmee stellen we studenten en professionals in de gelegenheid om te leren omgaan met de digitale veranderingen en om de resultaten daarvan vorm te geven in hun eigen leven. AI is de toekomst. Iedereen die zijn of haar AI-toekomst een goede basis wil geven, kan terecht bij ons voor een bachelor, een omscholingsprogramma of een gespecialiseerde module. Hieronder geven we een voorbeeld van een bachelor, een omscholingsprogramma en een mastermodule met betrekking tot AI.
Opleidingen
AI in ons onderzoek
Door praktijkgericht onderzoek te doen in samenwerking met het werkveld ontwikkelen we AI-oplossingen die direct bijdragen aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. We leggen de verbinding tussen theorie en praktijk. We werken samen met universiteiten en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland met als doel om hun en onze kennis te bundelen.
Docenten en onderzoekers
We zoomen wat in op de docenten en onderzoekers, op hun rol binnen het onderzoek van De Haagse. Zij zetten met veel passie en ambitie hun kennis en vaardigheden in om AI toe te passen op maatschappelijke vraagstukken. Zij doen dat in samenwerking met een breed netwerk van bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Het resultaat? Zij ontwikkelen AI-oplossingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. En zij zijn op de hoogte van de laatste AI-ontwikkelingen.
Praktijkgericht onderzoek
Wat zien we als we inzoomen op de praktische uitvoering van het onderzoek? Welke voordelen levert die aanpak op? Onze praktijkgerichte aanpak biedt docenten en onderzoekers de ruimte om in interdisciplinaire teams AI-initiatieven snel te testen en toe te passen in de echte wereld. Het resultaat? Aan bedrijven en organisaties bieden zij snel een relevant onderzoeksresultaat. Daardoor is de impact van het onderzoek direct zichtbaar in de samenleving. En ten slotte levert het interdisciplinaire karakter van het onderzoek innovatieve en verantwoorde AI-toepassingen op.
AI en de partijen waarmee we samenwerken
De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie is relevant voor ons onderwijs, voor ons onderzoek én voor de partijen met wie wij in onderwijs en onderzoek samenwerken. Wij bieden die bedrijven en instellingen graag de mogelijkheid om samen met ons te werken aan innovatieve en verantwoorde AI-oplossingen. Zij kunnen dan profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën. Onze focus ligt op het ontwikkelen van AI-toepassingen die niet alleen technisch geavanceerd zijn, maar ook ethisch verantwoord en maatschappelijk relevant.
Nieuws
Overig AI nieuws
- 21-02-2024: De rol van AI in onderwijs en onderzoek
- 13-03-2024: Innovatieve ideeën toetsen met AI: kansen, mogelijkheden en risico's
- 24-01-2024: Studenten voorbereiden op een werkveld waarin AI een rol speelt
- 12-10-2023: Keuzegids 2024: Applied Data Science & Artificial Intelligence uitgeroepen tot Topopleiding!
- 13-06-2023: Subsidie voor de strijd tegen slapeloosheid met kunstmatige intelligentie
- 31-08-2023: Nieuwe hbo-bachelor Applied Data Science & AI officieel van start in het Dutch Innovation Park
- 31-05-2022: Applied Data Science & AI, de opleiding van de toekomst
- 09-03-2022: Nieuwe opleiding Applied Data Science & Artificial Intelligence aan De Haagse Hogeschool