De huidige zorgprofessional vindt het lastig om beweegcounseling te implementeren in hun dagelijkse routine, ondanks dat gezond bewegen hoog op elke beleidsagenda staat. Op 18 juni organiseren wij daarom het symposium: Beweegzorg van de toekomst.  

Voor de bevordering van lichaamsbeweging binnen ons (gezondheidszorg)systeem lopen we tegen een groot aantal uitdagingen en kansen aan. Binnen het BiBoZ-project hebben we een mooi product ontwikkeld dat professionals kunnen inzetten om patiënten persoonsgericht te ondersteunen om binnen de eigen context te gaan en blijven bewegen.  

Graag presenteren we tijdens dit symposium onze geleerde lessen en welk vervolg we aan BiBoZ willen geven. Ook hebben we gemerkt dat er niet alleen bij de patiënt, maar ook bij de professional gedragsverandering nodig is. Daarnaast is meer aandacht nodig voor de wijk en de samenwerking tussen zorg- en welzijn om beweegzorg echt te laten landen.  

Daarnaast neemt onze dagvoorzitter Maurice van Veldhooven ons op ludieke wijze mee door de actualiteit op het gebied van beweegzorg. En gaan we tijdens workshops met jullie in gesprek over de beweegzorg van de toekomst. Wat hebben fysiotherapeuten en andere (zorg)professionals nodig? En wat hebben patiënten nodig om dit te realiseren?  

Voorlopig programma

13:30Inloop met koffie en thee 
14:00Presentatie resultaten en geleerde lessen BiBoZ 
14:30Generatie Slapjanus; “Heel Nederland laten huppelen”
15:00

Workshops: 

  • Beweegzorg, aandacht voor actieve leefstijl in je dagelijkse praktijk 
  • Beweegzorg, gedragsverandering cliënten (de BiBoZ methode)  
  • Beweegzorg, cliënten patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden  
  • Beweegzorg, context mapping voor implementatie 
  • Beweegzorg in de wijk, samenwerking tussen zorg en welzijn   
17:15Netwerkborrel 

Praktische gegevens 

Datum18 juni 2024 
Tijd 13:30 – 18:00
LocatieHogeschool Leiden, collegezaal G1023 
Kosten  Deelname is gratis

Je kunt je aanmelden om hierbij aanwezig te zijn. 

Meld je aan!

  Je bent van harte welkom! Het symposium wordt georganiseerd door de drie hogescholen verbonden aan het onderzoek (Hogeschool Leiden, Hogeschool Rotterdam en de Haagse Hogeschool). Voor meer informatie neem contact op met de projectleider Arlette Hesselink (biboz.gezondheidszorg@hsleiden.nl) of Joan Dallinga (j.m.dallinga@hhs.nl).