Tanie Ali over studenten en het CoE
5 december 2024
In een reeks interviews stellen medewerkers van Centre of Expertise Health Innovation (CoE HI) zich voor en delen zij iets over hun carrière, werkveld, passie en dromen.
Tanie Ali zegt HI
In een reeks interviews stellen medewerkers van Centre of Expertise Health Innovation (CoE HI) zich voor en delen zij iets over hun carrière, werkveld, passie en dromen. Tanie heeft een passie voor design en heeft zijn talenten op dit vlak eerder kunnen aanwenden op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Ook bij zijn huidige studie aan De Haagse Hogeschool komt die passie tot leven. Hij is momenteel vierdejaarsstudent aan de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) en tijdens het derde jaar liep hij stage bij onderzoeker Diana Eijgermans voor het Centre of Expertise. Daar richtte hij zich op het ontwerpen van een app die studenten helpt meer water te drinken.
In een notendop: stage, begeleiding, app, water drinken
Rol: stagiair
Doelgroep
Onder jongeren drinkt lang niet iedereen voldoende water, wat kan resulteren in schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Daarvoor heeft Tanie tijdens zijn stage een app ontworpen, die bedoeld is om studenten aan De Haagse Hogeschool te helpen meer water te drinken. Hiervoor deed hij onderzoek naar de achterliggende oorzaak van het probleem door studenten te interviewen. Deze interviews gaven hem meer inzicht in de doelgroep, waardoor hij de app beter op de gebruiker kon afstemmen. “Goed onderzoek leidt tot een goed ontwerp”, aldus Tanie. Hij vindt het daarom heel belangrijk dat hij op De Haagse leert hoe hij onderzoek moet uitvoeren.
Goed onderzoek leidt tot een goed ontwerp.
Nieuwe ervaring
Doordat onderzoek centraal staat in de opleiding CMD, had Tanie al vaker onderzoek uitgevoerd. Hoewel het concept dus niets nieuws was, was de uitvoering tijdens zijn stage wel een nieuwe ervaring. Bij eerdere projecten werkte hij altijd samen met klasgenoten, wat er in de praktijk toe leidde dat je maar een deel van het onderzoek op je nam. Tijdens zijn stage bij het CoE moest Tanie echter het volledige onderzoeksproces zelf doorlopen. Wel sprak hij Diana, zijn praktijkbegeleidster, wekelijks en kon hij op haar ondersteuning rekenen.
Het was een leuke uitdaging en ik heb er veel van geleerd.
Begeleiding
In de praktijk kwam het erop neer dat Tanie eerst zelf aan de slag ging en nadacht over hoe hij iets ging aanpakken. “Daarna stuurde ik iets naar Diana op en gaf ze feedback zodat ik weer verder kon”, aldus Tanie. Dat gebeurde ook in de vorm van tips, legt hij uit. Bijvoorbeeld over het toepassen van een gedragsveranderingmodel zoals het ASE-model. Verder gaf ze hem de tip om zich te verdiepen in de onderwerpen nudging, gamification en serious games, elementen die Tanie heeft meegenomen in het ontwerpen van zijn app. Vooral het spelelement is een belangrijk onderdeel geworden van de app, waardoor de tips die Diana hem had gegeven goed van pas kwamen.
Dankzij Diana’s begeleiding, heeft Tanie het onderzoekproces op een vlotte manier doorlopen. Het was erg interessant om de hele procedure van A tot Z mee te maken. “Het was een leuke uitdaging en ik heb er veel van geleerd”, aldus Tanie. “Er is geen betere plek om te leren onderzoeken, dan in een Centre of Expertise met een onderzoeker als praktijkbegeleidster.”
Er is geen betere plek om te leren onderzoeken, dan in een Centre of Expertise met een onderzoeker als praktijkbegeleidster.
Centre of Expertise Health Innovation
Meer weten over Centre of Expertise Health Innovation (CoE HI) en haar lectoraten? Je leest erover op de website. Daar vind je ook de andere interviews uit deze reeks, zoals het vorige interview met Marieke Wissink over het thema Langer Zelfstandig en Gezond.
Lezer zegt HI
Heb je een vraag of opmerking? Neem contact op met communicatieadviseur Marita Vaes via [email protected].