De E-Publication Finder geeft een overzicht van, en toegang tot, duizenden e-journals (tijdschriften, kranten, magazines e.d.) en e-books die beschikbaar zijn via de HHs bibliotheek.  

Zoeken 

In de E-Publication Finder kan gezocht worden op publicatietitel, onderwerp, uitgever of ISSN/ISBN. Na het zoeken, kan gefilterd worden op onderwerp en type bron (materiaal). 

De E-Publication Finder is een goede bron als je op zoek bent naar een specifiek e-journal of e-book. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een referentie (boek- of tijdschrifttitel) van een literatuur- of boekenlijst  en je wilt checken of er online toegang is. 

Let op! Zoeken op artikelniveau is niet mogelijk. Voor het uitgebreid zoeken en/of zoeken in de inhoud verwijzen wij naar onze databanken, de verschillende e-books-platformen of naar Google Scholar

Bladeren door bronnen 

Onder het tabblad ‘Bronnen’ vind je alle bronnen waaruit de publicaties in de E-Publication Finder afkomstig zijn. Als je op een van de bronnen klikt, zie je alle titels die beschikbaar zijn in die betreffende bron.  

Bladeren op onderwerp 

Onder het tabblad ‘Onderwerpen’ kan je een overzicht krijgen van de beschikbare titels op onderwerp. Zodra je een onderwerp hebt gekozen, kan je verder filteren op: door-experts-beoordeeld, sub-onderwerp en type bron. Niet alle publicaties hebben een onderwerp toegekend gekregen en de onderwerpsindeling is beperkt. Voor een uitgebreide onderwerpsindeling van academische tijdschriften, verwijzen we naar Browzine.com.

Je gewenste publicatie niet gevonden? 

Als je de publicatie niet kunt vinden; of als de gewenste datum, het gewenste volume of het gewenste nummer niet beschikbaar is, biedt de HHs bibliotheek de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) formulier

Gebruik je Firefox en merk je dat E-Publication Finder traag reageert? 

Dat heeft waarschijnlijk met je browserinstellingen te maken. Hier is een helptekst voor de juiste instellingen.

Tip! Ook is het mogelijk om via browsertools toegang te krijgen. Literatuur wordt vaak opgenomen in databanken van uitgevers. Als de bibliotheek toegang heeft tot die databank, dan geven deze deze browsertools je automatisch browsertools een seintje met een link naar de volledige tekst van het artikel of het e-book in de digitale bibliotheek.