Schrijf je in aan de hand van het onderstaande stappenplan
1. Check of je met jouw vooropleiding voldoet aan de toelatingseisen
Voordat je je aanmeldt, check je of je aan de wettelijke toelatingseisen voldoet en de juiste vooropleiding hebt. Dit is belangrijk, want voldoe je hier niet aan, dan kom je niet voor toelating in aanmerking! Kijk hier of je aan de toelatingseisen van jouw opleiding voldoet. Ben je niet toelaatbaar en op 1 september 2025 minimaal 21 jaar? Kun je soms via een toelatingsonderzoek toch nog toegang krijgen. Meer hierover vind je op onze pagina met toelatingseisen.
2. Kijk of je een DigiD-account hebt
DigiD staat voor digitale identiteit. Met een DigiD-account kun je inloggen op websites van de overheid en ook bij Studielink. Heb je geen account? Vraag het aan via www.digid.nl. Dit duurt ongeveer 5 werkdagen, dus vraag ‘m op tijd aan!
3. Meld je aan via Studielink
Open de Studielink-website. Login met DigiD (of maak een Studielink-account aan, als je niet in Nederland woont), selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. Heb je vragen over hoe je Studielink gebruikt, kijk dan bij de Studielink VRAAGbaak. Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan sturen we je een mail met het verzoek om in ons systeem OSIRIS Aanmelding documenten over je vooropleiding te uploaden en extra informatie te verstrekken.
Let op: voor de post-hbo-opleidingen, de masterclasses en mastermodules meld je je aan via Osiris in plaats van via Studielink. Check het stappenplan in het blok met uitzonderingen hieronder.
4. Doe de studiekeuzecheck
We willen je zo goed mogelijk ondersteunen in het maken van een studiekeuze. Daarom kan je met de meeste opleidingen in een persoonlijk gesprek (face to face of telefonisch) kennismaken. Vanaf januari zullen wij je hiervoor uitnodigen en kun je laten weten of je gebruik wilt maken van deze studiekeuzecheck.
5. Regel de betaling van je collegegeld
Om jouw aanmelding compleet te maken, moet je uiteraard collegegeld betalen. Dit kan in één keer of in termijnen. Dit geef je aan in Studielink. Half juni krijg je vanzelf bericht van De Haagse Hogeschool dat je in Studielink je betaalgegevens kunt invullen.
Meer weten over de hoogte van het collegegeld of op welke manieren je kunt betalen? Kijk op de pagina met meer informatie over het collegegeld.
6. Maak je inschrijving compleet
Vanaf half juni houden we je regelmatig op de hoogte over wat jij nog moet doen om van je aanmelding een inschrijving te maken. Je kunt altijd even de status van je aanmelding checken via Studielink, bij ‘mijn opleidingen’ en ‘status’. Staat hier ‘ingeschreven’ dan is de inschrijving compleet. Zo weet je precies waar je staat. In de zomermaanden krijg je van de opleiding informatie over roosters en boeken. Toch nog niet helemaal duidelijk? Neem contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Er zijn een aantal uitzonderingen
Als je je aan wilt melden voor een opleiding geldt eigenlijk altijd bovenstaand stappenplan. Maar er zijn een aantal uitzonderingen.
Inschrijven voor een post-hbo-opleiding en diverse modules
- Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem.
- Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
- Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo-werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten.
- Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen.
Vragen over post-hbo-opleidingen en mastermodules kun je stellen aan [email protected].
Inschrijven voor een Associate degree (Ad)
- Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD, vraag er dan eentje aan (5 werkdagen), of maak een Studielink-account aan.
- Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek.
- Jouw gegevens worden automatisch aan ons doorgegeven. Mochten we nog documenten van je nodig hebben, dan krijg je een e-mail met een link waar je deze kunt uploaden. Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet.
- Als je toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, volgt bij sommige Associate degrees een intakegesprek. Dit vindt plaats op De Haagse Hogeschool of online. Hierin bekijkt de programmamanager of jij en het programma een match zijn. Afhankelijk van de opleiding krijg je direct of na ongeveer 2 weken terugkoppeling op het gesprek.
- Kies je voor de duale studie? Dan sluit je een tripartiete overeenkomst (leerwerkovereenkomst) af tussen jou – je bedrijf en De Haagse. Kies je voor de deeltijdstudie? Toon dan in je CV relevante werkervaring aan.
- Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.
Wil je in september starten, dan moet je uiterlijk op 15 augustus via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 augustus moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld. Wil je in februari starten, dan moet je uiterlijk op 15 januari via Studielink aanmelden. Op uiterlijk 31 januari moet je aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan inclusief het regelen van de betaling van het collegegeld.
Selectie en plaatsing voor de opleiding Huidtherapie
De opleiding Huidtherapie (zowel voltijd als deeltijd) kent een maximum aantal plaatsen. Na je aanmelding volg je een selectieprocedure om een plekje te krijgen. Je kunt je t/m 15 januari aanmelden. Je DigiD vraag je dan uiterlijk 2 weken eerder aan.
Stappenplan selectieprocedure:
- Open Studielink en log in met je DigiD. Heb je geen DigiD, vraag er eentje aan (5 werkdagen) of maak een Studielink-account aan.
- Selecteer de juiste vooropleiding en doe een inschrijvingsverzoek. Doe dit voor 15 januari. Na inschrijving krijg je per e-mail een uitnodiging voor de selectiedag.
- Optioneel: Heb je een buitenlandse vooropleiding? Je krijgt dan van ons een e-mail met daarin het verzoek om in ons inschrijfsysteem Osiris aanmeldingsdocumenten over je vooropleiding te uploaden en extra informatie te verstrekken.
- Bereid je voor op de selectiedag en neem hieraan deel.
- Op 15 april krijg je een rangnummer toegestuurd. Geeft dit rangnummer recht op een plek, dan krijg je ook een plaatsingsbewijs. Anders krijg je in de maanden daarna wellicht nog een plaats aangeboden.
- Accepteer je plek.
- Betaal het collegegeld. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een door de werkgever ingevulde garantieverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Ga voor meer informatie naar de collegegeld pagina.
Wil je in september starten, dan moet je op uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan én het collegegeld hebben betaald.
Opleidingen met extra startmoment in februari
Alle voltijd, duale en deeltijdopleidingen van De Haagse Hogeschool hebben een instroommoment in september. Veel deeltijdopleidingen en sommige duale opleidingen starten ook in februari. Aanmelden voor deze opleidingen is mogelijk t/m 15 januari.
De deeltijdbachelors met 2 startmomenten zijn: Voeding & Diëtetiek, Facility Management, Human Resource Management, Bedrijfskunde, Commerciële Economie/Marketing Management, Finance & Control, Ondernemerschap en Retail Management, PABO, Social Work. De Associate degree Finance & Control start ook in februari en september.
Belangrijke inschrijfmomenten (zet ze in je agenda)
Wil je in september starten? Dan is de belangrijkste deadline 1 mei. Meld je bij voorkeur aan voor deze datum. Na 1 mei vragen we je om een korte motivatie aan je aanmelding toe te voegen. Dit kan bij de meeste opleidingen tot uiterlijk 31 juli.
Vanaf oktober | Studiekeuzecheck: Aanmelders voor vrijwel alle voltijd bacheloropleidingen en de duale opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Integrale Veiligheidskunde en HBO-Rechten krijgen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek (Skype of telefonisch). Na dit gesprek met de opleiding krijg je een studiekeuzeadvies. Lees meer over de studiekeuzecheck. |
15 januari | Wil je Huidtherapie gaan studeren? Dit is een opleiding waarvoor een selectieprocedure geldt. Dan is de aanmelddeadline al 15 januari (ook DigiD vraag je in dit geval uiterlijk twee weken eerder aan!). |
15 januari | Veel duale en deeltijdopleidingen van De Haagse Hogeschool starten ook in februari. Voor deze februari-instroom kan je je tot uiterlijk 15 januari aanmelden. |
15 april | Uiterste datum aanvragen DigiD (bij opleidingen zonder selectie en plaatsing). |
1 mei | Voor de meeste voltijd studies sluit de reguliere aanmelding op deze datum. |
2 mei t/m 1 juli | Ook al is de reguliere aanmelding gesloten, je kunt je nog tot en met 1 juli aanmelden bij de voltijd opleiding van jouw voorkeur. Na je aanmelding via Studielink krijg je een e-mail van onze afdeling Centrale Studenten Inschrijving (CSI) met het verzoek om een motivatie in te dienen. Hierin kan je aangeven waarom je de deadline gemist hebt en waarom je de opleiding alsnog graag wil volgen. |
15 juni | Uiterste aanmelddeadline voor de HALO en de PABO/HALO i.v.m. de verplichte Meet&Matchdag welke eind juni zal plaatsvinden. Je krijgt hierover uiterlijk 2 weken van tevoren bericht vanuit Front Office van de opleiding. |
Na 1 juli | Ook nu is het nog mogelijk je met motivatie aan te melden voor een voltijd opleiding. Na je aanmelding in Studielink ontvang je bericht om je motivatie via Osiris in te dienen. Deze wordt ter goedkeuring aan de opleidingsmanager van de betreffende opleiding voorgelegd. Het kan zijn dat je dan alsnog wordt toegelaten. |
1 augustus | Vanaf deze datum is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor een voltijd opleiding. |
15 augustus | Voor alle deeltijdopleidingen (m.u.v. Huidtherapie, waarvoor de deadline 15 januari is) en de duale opleidingen Verpleegkunde, Social Work, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, en de masteropleidingen Integrale Bedrijfsvoering en Next Level Engineering geldt de deadline van 15 augustus. |
31 augustus | Tot slot moet je uiterlijk 31 augustus aan alle inschrijfvoorwaarden hebben voldaan, inclusief het regelen van de betaling van je collegegeld. Doe dat zeker, anders kun je op 1 september niet starten! Meer hierover vind je op de pagina Collegegeld. |
1 september | Dit is de officiële startdatum van het collegejaar. Je opleiding begint rond deze datum. Informatie over de precieze start van jouw opleiding, en de introductie aan De Haagse Hogeschool, is te vinden op de pagina Startinfo. |
Wat voor jou de exacte deadlines zijn, hangt af van jouw nationaliteit, waar je je vooropleiding hebt gedaan en of je een Nederlandse verblijfsvergunning hebt. Deadline gemist? Bij de FAQ’s zie je wat je eventueel nog kunt doen.
De kleine lettertjes
Aan een inschrijving als student bij De Haagse Hogeschool is een aantal voorwaarden verbonden.
Je leest ze in het Reglement in en uitschrijving. Ook kan je een samenvatting lezen van de belangrijkste rechten en plichten.