Week 27

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy: unieke driedimensionale bron!

Een combinatie van unieke eigenschappen maakt de Acland's Video Atlas anders dan alle andere anatomische leermiddelen en geeft een echte driedimensionale kijk op anatomie. De Video Atlas-beelden zijn directe video-opnamen van echte menselijke anatomische preparaten. Deze geprepareerde lichaamsdelen zijn niet verstijfd of verkleurd door balseming. Hun weefsels behouden de kleur, textuur en beweeglijkheid van het levende lichaam. Ook de bewegingen van de spieren, pezen en gewrichten zijn hetzelfde als bij een levend lichaam. Het feit dat het preparaat draait, zorgt ervoor dat je het kunt zien als een volledig driedimensionaal object. 

Als je een persoonlijk account aanmaakt, kan je testen hoeveel je al weet over anatomie door te oefenen met de examens.

Voor veel anatomische structuren worden Griekse, Arabische of Latijnse woorden gebruikt: raadpleeg hiervoor de Glossary.

Er kan ook naar Acland-video’s worden gezocht met behulp van de E-Publication Finder. Voordeel van deze zoekwijze is dat je dan gelijk kan zien of er een e-book of e-journal is over het gezochte lichaamsdeel. Je zoekt bijvoorbeeld informatie over het sleutelbeen (Clavicle), dat geeft in totaal vier resultaten. Drie Acland’s video’s : The clavicle and scapulaFirst rib and clavicleMovements of the clavicle and scapula en één e-book: Evaluation of Clavicle Injuries